dimarts, 15 de març del 2011

Fukushima: Entrevista d'ahir a l'enginyer Juli Barceló al 3/24

VÍDEO de l'entrevista força explicativa i, al meu entendre, honesta de Juli Barceló, exconseller del Consejo de Seguridad Nuclear, al 3/24. A partir de la meitat del vídeo és quan trobo l'entrevista més interessant. Com a última possibilitat no ha descartat que si s'arribés a la fusió del nucli es pogués generar hidrogen a l'interior de l'edifici de contenció del reactor i aquest gas provocar una explosió que l'edifici de contenció podria resistir o no. També ha marcat clarament les diferències amb les condicions de l'accident de Txernòbil.

(No insereixo aquí el vídeo perquè és molt més ample que aquesta columna, i a TV3 encara no deixen modificar-ne la mida.)

Actualització 15/03/2011 08:52. L'explosió d'un tercer reactor i l'incendi de residus radioactius en un altre fa que els esdeveniments s'avancin ràpidament al reconte dels fets, un reconte que no puc pretendre portar al dia. Esperem que aquesta mascletada nuclear a càmera lenta acabi el millor possible i quan abans millor. El terratrèmol i el tsunami ja eren per si mateixos una catàstrofe de dimensions bíbliques...

2 comentaris:

  1. S'agraeixen les informacions i els comentaris, Geo. Fa feredat.
    Per cert, recordo un estudi al "Cartes de Mèxic" sobre l'esgotament inexorable, i com qui diu a la cantonada, del petroli... I recordo el fred de la infància...

    ResponElimina
  2. Jo recordo el fred als peus. Fa molts anys que no passo tant de fred als peus. Pel que fa el petroli, en vaig parlar fa poc per aquí. El subministrament és justet i ha tingut poca elasticitat els últims anys, em sembla que patirem els propers anys.

    ResponElimina