dissabte, 5 de març del 2011

Bobines de CD i DVD originals


Junt amb el ràdio van arribar de Mèxic aquestes bobines amb cent cinquanta CD originals, molts d'ells comprats aquí i emigrats al país asteca el 2004, i cent DVD, la gran majoria comprats a Mèxic. Les caràtules van viatjar a part, empaquetades rigorosament amb el mateix ordre que els CD o DVD a les bobines. La sèrie completa Sex and the City va tenir el privilegi de viatjar sense sortir de les seves capses de DVD.

Sóc conscient que tot això són o estan a punt de ser velles andròmines com les cintes VHS o els cassets de benzinera. Ja sé que puc comprar, copiar o descarregar tot això, o sentir-ho i veure-ho en streaming, pagant o sense pagar, sobretot sense pagar. De tota manera, no els he volgut deixar a Mèxic i aspiro a seguir reproduint-los ara i aquí.

Després de veure DVD de les zones 1, 2 i 4 en el meu reproductor LG de Mèxic, em pensava que no tindria gaires problemes per veure els meus DVD mexicans aquí. Algú em va dir que la majoria de reproductors eren multiregió, tot i que no ho deien. De moment he fet una prova en un aparell i no ha anat bé. Seguirem insistint. Fa gràcia, aquesta bestiesa de les regions dels DVD: no va servir per a impedir-ne la còpia il·legal, però setze anys després de la seva invenció segueix fent la punyeta als usuaris. Això sí, només als que han pagat per un DVD original.

10 comentaris:

  1. No et feia seguidor de Sex and the City... lol

    ResponElimina
  2. Ja n'havia parlat. Entre altres coses vaig dir:
    Si la teva parella es compra els 17 DVD, que inclouen els 100 capítols de les 6 temporades de Sex and the city, tens dues opcions: a) que t'acabi agradant la sèrie o b) que t'acabi agradant la sèrie. I m'ha acabat agradant! Per diverses raons. Perquè la primera temporada és genial. Penso que als guionistes encara els sobraven els temes (cada capítol és un tema, tot i que hi ha fils argumentals que travessen tota la sèrie), i van saber crear unes històries i uns personatges espatarrants. Perquè els diàlegs són també genials. Perquè les altres temporades són molt bones, de vegades genials.

    Asseure's a la nit al sofà i empassar-se tres capítols de la sèrie és una manera pràctica de sostraure's al recarregat ambient polític: autoabducció novaiorquesa enmig de l'altiplà mexicà. Continuarà.

    ResponElimina
  3. Aquestes autoabduccions són magnífiques. Hi ha sèries esplèndides. Avui veure'm el darrer capítol d'ua mini-sèrie "John Adams" (res a veure amb "Sexe a NY", ja ho sé, tot té el seu temps, un temps per riure, i un per plorar...), que és un luxe. Em temo que ens empassarem la seva mort i que estarà filmada i interpretada, que t'hi ca... Qui ho diu que no es bona la tv? El que no és bo és el que hi acostumen a fer.

    ResponElimina
  4. "Veurem"... N'hi ha que fan mal als ulls.

    ResponElimina
  5. Reprenc els comentaris després d'una visita al monestir de Montserrat i al Llobregat Centre de Cornellà, eclecticisme de dissabte.

    Lola, precisament per poder sotmetre'ns a alguna d'aquestes autoabduccions avui ens hem comprat un televisor, després d'un any i mig a la catalana terra (noti's la influència montserratina). Tenint en compte que té entrades USB, em sembla que hi podrem veure tota mena de films i sèries, siguin compatibles o no els DVD mexicans. No coneixia aquesta minisèrie que em dius. He cercat i veig que és sobre el 2n president dels EUA. A gaudir-ne. Salut!

    ResponElimina
  6. certament, ja ho havies dit, serà que ara tinc més bona impressió de tu ;)

    (jo vaig veure alguns capítols que em van agradar, però després les noies les veia obsessives).

    Això de la tele amb USB: ja n'estàs segur que podràs posar-hi fitxers i veure'ls sense problemes? Ho dic perquè pel que jo he vist, no és tan fàcil. Jo m'inclino més per un netbook amb sortida hdmi.

    http://mai9.net/blog/2011/02/i-si-et-canvio-el-video-per-un-netbook/

    ResponElimina
  7. mai9:
    Tens raó que un forat USB no seria per si mateix garantia de res. Però segons el manual, a aquest TV hi pots connectar un pendrive o un disc dur USB i t'hi reproduirà vídeos en diferents formats, entre els quals fitxers .avi i .mkv amb còdecs DivX 3.11 a 6.0, i també XviD i altres. Ho he comprovat amb un .avi XviD i funciona!
    A part, el parato aquest té quatre entrades HDMI, vull dir que sempre hi podria connectar un portàtil (netbook, no en tinc). Les ciències avancen que és una barbaritat :O

    ResponElimina
  8. bé, jo deia netbook per dir un tipus de portàtil barat.

    m'alegro que funcionin els XviD, espero que tinguis la mateixa sort amb els mkv, que és el format d'alta definició. quina tele i model és?

    ResponElimina
  9. Els mkv no ho he provat, i no en tinc cap per fer-ho. El model és el UE37C5100QW, del tipus UE37C5100. No veig que a la pàgina web especifiqui els formats de vídeo que sí que s'indiquen al manual de l'usuari.

    ResponElimina
  10. gràcies per la informació. Sempre va bé saber dels models de tele.

    Prova els mkv es veuen força bé. Aquí hi ha una llista del que va sortint:

    http://torrentz.eu/verified?q=movies+720p

    ResponElimina