dilluns, 21 de febrer del 2011

MÀNEC, una gran empresa

Es veu que a l'Avui també tiren de traductor automàtic a l'hora de processar els despatxos d'agències que arriben en castellà...




5 comentaris:

  1. I fan bé de fer-lo servir! Però de tant en tant passen aquestes coses, amb el traductor automàtic.

    ResponElimina
  2. I un lobby és un "col·lectiu més o menys organitzat que, amb estratègies diverses, intenta influir en administracions públiques, governs i parlamentaris per tal que, quan prenen decisions, ho facin afavorint els seus propis interessos". Així que no veig quina classe de lobby faran el que ven mànecs, La Caixa i el que ven roba d'estiu quan encara és hivern.

    Em sembla que el de l'Avui no sap fer servir el traductor i el de l'Agència no sap què és un lobby.

    ResponElimina
  3. Jo crec que sí que poden fer lobby, perquè han de tenir alguns interessos comuns (com legislació laboral, horaris comercials, centralització de competències administratives etc.), i per a alguns interessos que no siguin tan comuns es vigilaran mútuament o negociaran suports. Dic jo...

    ResponElimina
  4. i tant, interessos comuns en horaris comercials: els de La Caixa volen obrir menys i el Corte Inglés més. I si els interessos en legislació laboral són pagar menys, això no és un lobby.

    un lobby són els fabricants de bicicletes intentant que el govern permeti circular sense casc, per exemple.

    I un lobby no és les empreses més importants intentant el "creixement de l'economia española, millorar imatge i credibilitat internacional".

    ResponElimina
  5. Bé, fem taules, no discutirem per un lobby de més o de menys ;-)

    ResponElimina