dijous, 26 de maig del 2011

L'acudit d'Obama

No sé si és per estalviar que el canal 3/24 ha transmès sense traducció simultània el discurs en directe d'Obama davant els Lords i el Comuns. És cosa d'agrair que ho hagi fet així, perquè els discursos d'aquest President dels Estats Units s'entenen bastant bé si tens un nivell d'anglès mitjà. Gairebé l'únic que he sentit del discurs ha estat el començament (després he estat molt ocupat amb altres coses i encara no n'he llegit l'anàlisi als mitjans). 

El cas és que Obama ha pràcticament començat amb un acudit, dient que és un gran honor parlar davant d'aquell auditori, que li han dit que les últimes persones que ho han fet són el Papa, la Reina d'Anglaterra i Nelson Mandela, la qual cosa és un llistó molt alt, o bé el començament d'un acudit molt divertit, fent referència segurament a un acudit que comencés "això era el Papa, la Reina d'Anglaterra i Nelson Mandela". Exactament ha dit, segons la transcripció de la BBC:
I am told the last three speakers here have been the Pope, Her Majesty the Queen, and Nelson Mandela, which is either a very high bar or the beginning of a very funny joke.
La veritat aquesta broma o acudit d'Obama no té gaire gràcia, l'ha explicat amb poca gràcia i el trobo bastant inoportú, fora de lloc, quan estava agraint l'honor de parlar davant de les dues cambres del Parlament britànic. Crec que tinc força sentit de l'humor, però trobo que Obama ha pixat fora del test, i m'ha semblat que el Premier britànic, per la cara que feia, opinava el mateix. Deixo aquí penjat el vídeo de The Guardian. La broma són gairebé les primeres paraules que pronuncia.

2 comentaris:

  1. Bufa. He intentat vàries vegades fer un comentari. No ho aconseguia fins que he tret l'opció de "tancar sessió" quan Google em demana el correu. En fi.

    Deia que, abans, Obama l'havia pifiada en un brindis davant the Queen; la Senyora no va fer res, of course, perquè l'home surtís del mal pas, ans al contrari. Deu ser duríssim el pes protocolari de la història de UK, sobretot per a un president ianqui melting pot. Diria que el mal acudit s'emmarca en aquesta tesitura de nervis.

    ResponElimina
  2. Malgrat els estudis i la intel·ligència d'Obama, el xoc cultural deu ser considerable. De tota manera, aquest discurs l'hi havia preparat algú abans, i crec que algú el servei diplomàtic podria haver-hi dit alguna cosa.

    Per fer comentaris al Blogger va bé abans haver entrat al teu compte de Google, i quan vas a a comentar a un altre blog ja només et demanen, si de cas, que posis la paraula aquella antirobots.

    ResponElimina