divendres, 20 de maig del 2011

El TERMCAT estuvo aquí

A ran de la meva nota sobre els "glaçons de gel" van visitar aquest blogs des de dos ordinadors del domini termcat.net. Tots dos feien servir el navegador Internet Explorer (històricament graaan amic del català) i, l'idioma, el castellà (vegeu captura de pantalla adjunta; hi he esborrat la distància des de casa meva).

Estem parlant del TERMCAT. Siguem generosos i pensem que tenien instal·lat l'Explorer en català. Si és així, tenien configurat com a idioma preferent de navegació el castellà, la qual cosa els identifica a la xarxa com a usuaris en espanyol. Aquest fenomen és ben conegut i fa que el nombre d'usuaris catalanoparlants a internet quedi subestimat a les estadístiques dels servidors web de les empreses. Això dificulta, més encara, que aquestes empreses consideren la necessitat o l'interès de fer versions en català de les seves webs.

Fins i tot quan s'instal·la l'Internet Explorer en català l'idioma de preferència del navegador pot ser que sigui el castellà (gràcies Microsoft). Si voleu tenir-hi el català heu d'anar a les preferències de l'Explorer i canviar-ho. Per als usuaris de Windows: Com navegar en català. Aquí, per a usuaris de Mac.

Bé, podem dir que el TERMCAT estuvo aquí. Voldríem poder dir que el TERMCAT ha estat aquí.



2 comentaris:

  1. Això que mostres no vol dir necesariament qie fan servir l'IE en castellà; podria ser perfectament un IE en català.

    Quan s'instal·la el pegat de l'IE per traduir-lo al català no canvia l'idioma preferit del contingut (accessible a Eines->Opcions d'Internet->Idiomes->Preferència d'idioma), que generalment serà el castellà. És el que sempre ha denunciat Softcatalà que, malgrat tenir la interfície en català, el navegador identifica als usuaris externament com usuaris que prefereixen el contingut en espanyol.

    ResponElimina
  2. A això em referia quan he dit: "Siguem generosos i pensem que tenien instal·lat l'Explorer en català. Si és així, tenien configurat com a idioma preferent de navegació el castellà"..."Fins i tot quan s'instal·la l'Internet Explorer en català l'idioma de preferència del navegador pot ser que sigui el castellà (gràcies Microsoft). "

    I sí, ja he llegit Marc Belzunces i altres explicant aquest problema...

    ResponElimina