diumenge, 19 de desembre del 2010

Stefan Zweig també és el papa

La Queralt cada dia agafa mitja dotzena de llibres i els deixa per terra i, si s'escau, els rosega pels cantons. Els tria del segon prestatge de la llibreria, que li queda a l'alçada del cap i dels braços, i els volums premiats amb un passeig pel menjador solen incloure: La familia Pérez, El diari de Bridget Jones, El amor en los tiempos del cólera i Diario de un hombre humillado, tots ells comprats ja fa uns anys i ocupants habituals d'aquesta planta de la llibreria.

Aquest dies, però, li ha estat tocant la sort a El món d'ahir: memòries d'un europeu1, d'Stefan Zweig, que duu a la portada un retrat en blanc i negre de l'autor. La reacció de la nena, igual que davant de la foto del Dr. Moisès Broggi a l'Ara, ha estat, repetidament: "Papa", mentre l'assenyalava amb el dit. Com deia la Lola (Paraules), a aquesta edat veu papes per tot arreu, però, quina emoció, compartir "paternitat" amb el gran, també dissortat, Stefan Zweig!

1 Die Welt von Gestern, 1944, en traducció de Joan Fontcoberta, Quaderns Crema, 2001, 3a reimpressió (2004).

2 comentaris:

  1. Bé, la Queralt veu un home intel.ligent i diu "Papa".
    Pla explica de no sé qui, potser d'ell mateix, que passejar per La Garrotxa és una meravella perquè "Veus vayredes per tot arreu".

    Bones festes. Amb una criatura petita el Nadal és una delícia. Que es creguin que el tió caga, i el vagin alimentant... No té preu.

    ResponElimina
  2. Gràcies Lola! És Nadal i s'agraeixen les Poinsettia, altrament dites flors de Nadal ;-)

    Això de fer cagar tió, a Mallorca no és tradició, i després de 30 anys per aquí l'estic implementant ara a casa nostra. La nena corre emocionada a buscar una mandarina a la cuina per donar-li al tió. El problema és que la nit de Nadal serem a Mallorca: ja haurà de ser un altre tió el que cagui (l'agafarem del llenyer dels avis)...

    Bones festes!!!

    ResponElimina