dilluns, 15 de novembre del 2010

La barra còsmica d'Alícia Sánchez Camacho

El criptosobiranisme catalanista d'Alícia Sánchez Camacho (ASC) és sorprenent i clamorós, però aparentment no ha cridat l'atenció de ningú, la qual cosa demostra que als electors en general ens poden prendre per idiotes, i potser és que ho som. Aquesta senyora es presenta a diputada al Parlament de Catalunya (de Ca-ta-lu-nya), fins i tot es postula per a la Presidència de la Generalitat (de Ca-ta-lu-nya). Fins ara, tot normal (o paranormal), res a dir. El cas és que ASC promet aplicar un contracte d'integració de l'immigrant que seria requisit per a obtenir el permís de residència o per a renovar-lo. Llegeixo al web del PP català:

...este contrato sería un compromiso adquirido en el permiso inicial de residencia y trabajo y un requisito indispensable en la renovación cuando el inmigrante manifieste su intención de adquirir una estabilidad a la sociedad de acogida.

No sabia que Ca-ta-lu-nya tenia transferida la concessió i la renovació de permisos de residència a estrangers. És un article de l'Estatut que el 7è de Cavalleria de la Maestranza no va anul·lar? És una competència que el Parlament de Catalunya s'atorgarà mitjançant una declaració unilateral quan el PP hi tingui majoria? Això promourà la Sra. ASC si surt elegida al Parlament? Tot plegat és sobiranisme català rampant. Sàpiga, Sra. ASC que el seu partit cridaria ben aviat el 7è de Cavalleria per tornar les coses al seu lloc. O no, perquè ja hem vist el doble raser que s'aplica en aquests casos.

Però seguim amb les declaracions de la preclara ASC:

el inmigrante debería comprometerse a [...] aprender nuestros idiomas oficiales en Cataluña,...

Ehem! Sra. Sánchez Camacho, el Tribunal Constitucional espanyol va sentenciar, a instància del Partit Popular, que el coneixement del català no pot ser obligatori! Només el castellà és obligatori. Com pot haver oblidat vostè aquest petit detall? Amb la ma dreta defensa la supremacia constitucional del castellà i amb l'esquerra fa veure que defensa la igualtat de les dues llengües? O potser pretèn vostè que el "dret fonamental" a ignorar el català només s'aplica als ciutadans espanyols? Els immigrants, que es fotin?

Provo de trobar un nom a tot plegat, i més enllà de "criptosobiranisme inconscient" només se me n'acudeix un altre: barra còsmica.

6 comentaris:

  1. Crec, honestament, que amb "barra còsmica" passem :(

    ResponElimina
  2. Doncs... ho deixarem en barra còsmica.

    ResponElimina
  3. Trobo que ets molt fi i polit (de politesse). Aquesta colla no va amb tants miraments!

    ResponElimina
  4. El web ja va ple d'exabruptes. He fet una mica de feina d'autocontenció...

    ResponElimina
  5. Jo encara diria més: la senyora en qüestió és d'una mediocritat espantosa.

    ResponElimina
  6. Més que l'espantosa mitjana? Això encara no ho tinc mesurat.

    ResponElimina