dimarts, 13 de juliol del 2010

Crèdit de síntesi a Navarra

Després de pràcticament 8 anys fora del país, de tant en tant faig el paper d'extraterrestre. Ahir vaig anar a pagar una matrícula de la UOC en un banc i vaig fer una bona estona de cua amb la intenció de fer el pagament manual, per tal d'evitar-me complicacions al caixer automàtic (portava euros en bitllets) . A la cua se m'acosta una empleada (apoderada o directora, diria jo) i em porta a fer el tràmit a un caixer automàtic. Dic no, que l'ingrés no serà efectiu fins demà, quan hàgiu comptat els diners del sobre. Se'm queda mirant amb els ulls molt badats i em diu amablement que el caixer automàtic ja compta els bitllets i torna canvi. M'embarbollo una mica explicant que he estat un temps fora i és clar...

Amb el llenguatge educatiu de l'ensenyament preuniversitari em passa una cosa semblant, més accentuada, perquè fa molts anys que n'estic deslligat. Ara m'ha cridat l'atenció a Vilaweb un enllaç al blog d'un IES, on expliquen que han fet un crèdit de síntesi a Navarra. És fantàstic, ara en diuen així! M'ha fet molta gràcia això del crèdit de síntesi. Com que aquest cap de setmana me'n vaig a passar uns dies a Navarra amb la família (amb noves complexitats pel que fa a transport, allotjament, alimentació), he decidit que em fa il·lusió proclamar que... jo també me'n vaig a fer un crèdit de síntesi a Navarra!

7 comentaris:

  1. El meu fill l'ha fet a Firenze! Una feinada... Tot plegat, s'educa els nanos la mar de bé, llàstima que se'ls eduqui en el cinisme més espantós.
    Bon viatge. Navarra és un gran país.

    ResponElimina
  2. Em dius seriosament que han anat a Florència a treballar?
    I...se'ls educa en el cinisme? Suposo que això seria llarg d'explicar...

    ResponElimina
  3. jo no he marxat a veure mexicanes i tampoc sabia que els caixers tornaven canvi.

    de fet, cada cop que faig una operació en un caixer de posar diners, sempre em guardo el paperet que et donen amb molt carinyo perquè penso, si te'l donen per alguna cosa és. En canvi estic molt tranquil fent operacions per internet.

    ResponElimina
  4. Hola mai9,

    Jo vaig anar a un banc a pagar amb els bitllets després de no poder fer el tràmit per internet perquè un dels codis que havia de ficar no cabia en el camp del sistema web del meu banc. Alguna cosa no quadrava.

    No sé si tots els caixers tornen canvi. Això era al BBVA, que no és el meu banc, i em van dir que l'operació era efectiva al moment. Naturalment, el rebut es guarda. També me'ls guardo quan faig una operació per internet: imprimeixo la pantalla de confirmació en pdf i la deso al disc dur...

    ResponElimina
  5. carai, això d'imprimir en pdf la pantalla no m'ho esperava, donaria per un escrit al bloc "els bancs online no donen rebuts" ;)

    ResponElimina
  6. Normalment sí que donen "comprovants", que porten les dades de l'operació etc. Normalment els imprimeixo amb la comanda "Imprimeix" del navegador i el PDF creator. No em referia a un captura de pantalla.

    ResponElimina
  7. Els més directament afectats i amb més sentit de l'humor, hi vam riure molt amb el llenguatge logsià: "segmento de ocio", per "hora del pati" és un dels exemples més impactants.
    Sí, anaven a Florència a fer, per equips i amb qüestionaris de totes les matèries (síntesi), el famós "crèdit de síntesi". Els més previsors ja l'havien deixat fet a casa, solucionat per sant google

    ResponElimina