dimarts, 29 de novembre del 2011

Bono, bono! Aquesta Chacón...

No, si el Bono ja ho sabia, que Carme Chacón va dir, cridar o proferir un ¡Viva España! (en presència o no de la cabra de la legión).


El que volia dir Bono és que no hi va posar prou ardor patriòtic. Fins i tot jo vaig trobar una mica tebi el ¡Viva España! chaconià. Ara, no recordo haver vist mai un secretari general del PSOE cridant ¡Viva España! en acabar un congrés del partit. Bono acaba de posar el llistó molt alt. Vegeu-lo i sentiu-lo (segons després hi intervé Joaquín Leguina, que fins i tot supera Bono):
Conclusió: la persona més espanyola del PSC no és prou espanyola.

3 comentaris:

  1. La resposta, com sempre, ens la dóna Internet, principi i fi de tot. A la pregunta «cómo hacerse español» formulada a Yahoo, tenim com a «millor resposta» una que ho deixa molt clar i que recorda unes belles paraules que inexplicablement no s'ensenyen a les escoles:

    «Quien oyendo un "¡Viva España!" con un "¡Viva!" no responde; si es hombre no español y si es español no es hombre».

    Esclar que hi hauria un cert problema de traducció al llenguatge públic actual, però ja se'n sortiran.

    http://es.answers.yahoo.com/question/index?qid=20081111091238AArPzUr

    ResponElimina
  2. Les teves fonts bibliogràfiques són espatarrants ;) Això sembla Habermas traduït per Antonio Robles o per José Antonio Camacho. Jo crec que quan un espanyol parla de "patrotisme constitucional" es refereix realment a això.

    ResponElimina
  3. Amb una connexió a internet, ¿qui no és un erudit?

    Habermas, per cert, està molt enfeinat amb la casa gran.

    I ja és graciós, ¿o només és lògic?, que com més intervinguda està Espanya més s'hagi de blasonar de patriotisme. Fins que no sentim cridar «Gibraltar español» no em creuré que la costellada és completa.

    ResponElimina