dimecres, 2 de novembre del 2011

Nous presagis/advertències d'un atac a l'Iran

Avui han aparegut un grapat notícies que s'han d'interpretar com advertències d'Israel d'un possible atac militar contra les plantes iranianes d'enriquiment d'urani i altres instal·lacions nuclears. Aquestes notícies sembla que han passat desapercebudes a casa nostra. Per exemple (totes les notícies són de Haaretz):

Netanyahu trying to persuade cabinet to support attack on Iran
Israel Air Force conducts drills for long-range attacks
Are Israel's military drills preparation for an Iran strike?
Report: U.K. preparing for military strike on Iran nuclear facilities
IDF test-fires ballistic missile in central Israel

Campanya de premsa? Jugades de pòquer? Atacs imminents?

3 comentaris:

  1. El George Bush ja ens preparava per atarcar Iran, finalment no ho va aconseguir. D'aquests intents es d'on va neixer la famosa expressio 'eix del mal' perque despres d'afganistan i iraq volia anar a veure els iranians.

    ResponElimina
  2. El tercer de l'Eix del Mal era Corea del Nord. Iran... Iran està molt probablement produïnt armes nuclears i amb l'ajut de la Xina importa i fabrica míssils de llarg abast per enviar-les allà on li interessi. Si jo fos Israel estaria preocupat i bellugant-me per parar els peus a l'Iran, com, de fet, estan fent. Segurament és massa tard per a una operació llampec, quirúrgica com a Síria el 2007. De tota manera, si hi ha un atac a l'Iran se'n pot armar una de ben grossa, entre altres, com diu avui la premsa, que Hamas i Hezbollah ataquin de nou i amb més força Israel. O podem veure com la Xina para els peus per primer cop als EUA en un conflicte armat (perdó, això ja va passar a Corea...).

    ResponElimina
  3. l'eix del mal també havia d'incloure Corea del Nord, però una mica per no desacreditar el propi eix del mal. ;)

    ResponElimina