diumenge, 2 de desembre de 2012

Una altra peculiar versió d'Albert Elfa

Albert Elfa, informant de la petició dels palestins a l'ONU, feia fa uns dies una peculiar versió de la Resolució 181 de l'Assemblea General de les Nacions Unides (1947) que acordava la partició de Palestina:

La data d'avui és molt especial per als palestins. Un 29 de novembre de 1948 [sic] les Nacions Unides aprovaven la construcció de l'estat d'Israel. Des de llavors, palestins i israelinas han viscut guerres... (En aquest vídeo, minut 1:48).

Amb aquest relat d'Elfa podria semblar que el 1947 es va decidir crear només l'estat d'Israel, i que ara, després de 65 anys, l'ONU dóna un cert reconeixement als palestins, etc. Potser cal recordar que el 29-NOV-1947 les Nacions Unides aprovaven la partició (i la descolonització) de Palestina, llavors sota mandat britànic, per crear dos estats, un de majoria àrab i un de majoria jueva. Aquest es va dir Israel, i l'estat àrab (avui dirien "palestí") no es va crear perquè els àrabs de Palestina i de fora de Palestina no van acceptar la resolució de l'ONU, i van fer la guerra per esborrar del mapa el novíssim estat d'Israel i per, en el cas de Cisjordània, annexar el territori a Jordània.

2 comentaris:

  1. Un problema derivat, entre altres, d'una concepció ètnico-religiosa del món. La gent la va pagant, any rere any, mort rere mort.

    ResponElimina
  2. Aquest és, segur, un component del problema, com de tants altres...

    ResponElimina