dijous, 13 d’octubre del 2011

Mirar escoles...

Com que al febrer és la preinscripció de la Queralt a P-3, estem començant a mirar escoles. Bé, això de "mirar" és literal, perquè diversos centres ens han negat una entrevista amb la direcció o cap d'estudis abans de la jornada de portes obertes, gener o febrer. (El periode de portes obertes és bastant atropellat, ja ho vam veure el febrer passat quan vam començar el periode de patiment preescolar.)

Aleshores, podem mirar les pàgines web de les escoles i tres opcions més, totes inspirades en Ràdio Makuto: 1) Anar a veure l'ambient a la sortida dels col·legis. 2) Mirar els fòrums web de mares angoixades pel procés de preinscripció (sembla que només elles hi escriuen: Crianza natural, Foro en femenino, etc). Amb aquesta opció t'has de refiar o no d'opinions de persones de les que només pots intuir tant la veracitat de les seves aportacions com el seu nivell d'alfabetització i/o escolarització, a més del context mental i sociològic. (Resulta decebedor que després d'una llarga cerca tot el que trobis sobre el col·legi, diguem-ne, Gessamí sigui: Ola chicas, llebo un mes viendo escuelas xa mi peke. M gusta el colegio "Gessamí" pq hay muy buen ambiente y es nuevo, aun q hay bastantes "nouvinguts"). Quan un altre anònim s'ha molestat en fer una avaluació de tots els col·legis de la ciutat, i de la meitat de centres diu que són CAEP, o com si ho fossin, me l'he de creure? Bé com a mínim m'ha obligat a investigar què és un CAEP.

3) La tercera opció és preguntar a amics o companys de feina (la majoria van portar els fills a l'escola fa deu o vint anys). Segons com estigui el panorama no descartem mudar-nos de zona escolar, a un cost mensual que em permetria segurament apuntar la filla a una d'aquelles escoles privades privades de Sant Cugat.

2 comentaris:

  1. És torturant, i la nena, segons has explicat, és espavilada. No val a què s'hi avorreixi.

    Una qüestió que nosaltres vam valorar com a molt positiva és que, en una escola pública, d'amagatotis perquè era -és?- il.legal, des de 3r. els feien fer exàmens de totes les assignatures i els hi clavaven nota (numèrica esclar). Després, a final de trimestre, repartien els butlletins oficials famosos amb els "progressa adequadament"...
    Ara, els mateixos marrecs, si fa no fa, ja són a 2on. batxillerat, científic la majoria, i passen per ser una de les promocions més brillants del centre.
    Òbviament també hi ha l'inevitable factor sort: pares assenyats sobretot, i els nanos fent una bona pinya durant tants anys.

    ResponElimina
  2. Molta gent ha patit amb la preinscripció, perquè les zones d'escolarització creen situacions arbitràries de les que és difícil defensar-se. El famós dret a triar l'educació dels fills pot quedar en no res. Molts, com tu, tenen sort i se'n surten, però abans han hagut de patir. Esperem que també sigui el meu cas.

    ResponElimina