diumenge, 4 de setembre del 2011

No es parla de res més

Ahir al Mercadona no es parlava de res més que del míssil nuclear/bomba de neutrons del TSJC contra la immersió lingüística. Els iaios andalusos no parlaven de res més: "Si queremos que algún día nuestros biznietos aprendan el catalán (por cierto ¿lo queremos?), no nos pueden quitar la ingmersiong". Els fills dels iaos andalusos no parlaven de res més: "Si queremos que algún día nuestros biznietos aprendan el catalán (por cierto ¿lo queremos?), no nos pueden quitar la ingmersiong". Els néts dels iaios andalusos cridaven la mateixa consigna mentre escoltaven l'iPod pels (estrets) passadissos del Mercadona: "Si queremos que algún día nuestros biznietos aprendan el catalán (por cierto ¿lo queremos?), no nos pueden quitar la ingmersiong". I els besnéts dels iaios andalusos repetien el mateix, mentre caminaven de grapes pel supermercat, tot referint-se a un concepte, besnét, que encara no comprenen del tot.

Les dones marroquines estaven enfurismades per l'atac a la immersió i algunes, fins i tot, s'havien tret el hijab. Els peruans i equatorians no parlaven de res més, i se sentien els argentins: "Che boludo, ya nokh cagaron la vida... ¡nokh quitan la ingmersiong!". Les senyores convergents no parlaven de res més, mentre agitaven les mans i feien sonar les polseres d'or (ai no, si es referien al mal temps que havia fet aquest estiu a Coma-ruga, o era a Palamós?). Els enxufats sociates de l'ajuntament no parlaven de res més, i els lectors de l'ARA (en singular: només va passar un senyor amb l'ARA al carretó), aquest sí, eren els únics que no deien res: es passejaven amb la mirada perduda entre les fileres de productes Hacendado, pensant quan trobarien temps per llegir, cofois, el suplement Criatures de l'ARA. O potser era una altra cosa?

11 comentaris:

  1. Home, com a lector de l'Ara i visitant ocasional del Mercadona, et puc dir que jo tampoc n'he fet escarafalls del fet.

    Per què? Caram, perquè els lectors de l'Ara (i independentistes en general) ja ho sabem que España és un dels monuments a la merda més grans que es troben a l'Europa Occidental.

    Són els altres els que ho comencen a descobrir.

    ResponElimina
  2. Ahora que sabíamos decir "películas" tenemos que volver a decir "películas".
    Molt bo el post.

    ResponElimina
  3. Hola mai9, no està bé que ho digui jo, però aquest post té diferents nivells de significat i no se n'ha de fer una lectura a raig. Com a lector de l'ARA i client habitual del Mercadona he lamentat no sentir cap comentari sobre l'afer en tot el supermercat. Potser encara ho hauria d'agrair: millor no sentir res que sentir segons què...

    Lola: Això mateix, i gràcies per la teva valoració.

    ResponElimina
  4. Avui he anat a fer un tomb per Montserrat, com solc fer sovint. He trobat una pila de famílies amb criatures, escampades aquí i allà, com solen fer sovint. Em sembla que tots devien ser estrangers, perquè tots parlaven en castellà. O potser eren les 20 famílies que han propiciat la sentència i havien anat a veure la Moreneta per celebrar-ho?

    (llegir-ho en to una mica amarg)

    ResponElimina
  5. ah Geococcyx, ja em semblava a mi. Però vaja, la fe en el que expliques (i tens curriculum) m'ha vençut.

    ResponElimina
  6. Per cert, malgrat la teva ironia jo si que en conec de gent que vol parlar català. Sense anar més lluny divendres passat a l'ascensor de Balmes 188 un indi em va dir que el volia aprendre. I jo li vaig dir que busqués al google "centre normalització lingüística".

    ResponElimina
  7. Clídice, això que dius t'ho trobes a tot arreu. De tota manera, no només els estrangers parlen castellà en família, com bé saps. I sí, potser sí que eren aquella colla celebrant-ho ;)

    mai9, jo també. De fet m'he trobat pakistanesos i marroquins que m'han contestat en català quan m'hi he adreçat en la nostra llengua.

    ResponElimina
  8. Tranquils, que això ens ho arreglarà la consellera Bozal, com el nom indica.

    ResponElimina
  9. Morral, que dirien a Mallorca. Carles, hem d'entendre que ja has tornat de vacances? Ja et trobàvem a faltar al Twitter...

    ResponElimina
  10. I morrió, per aquí. No, encara no em deixen tornar (s'entén que no em deixen la colla de cheerleaders que m'han segrestat). Com a mínim fins a l'octubre. No es pot estar per tot.

    Per cert, sociologia recreativa: tothom sap que hi ha dos tipus de bars, en uns el cambrer et diu "jefe" i en els altres no et diu de cap manera; els clients habituals dels bars on el cambrer et diu "jefe", del Mercadona en solen dir "Metadona", i no m'ho invento (exemple real: "Me s'ha acabao el champú, tengo que ir al Metadona").

    ResponElimina
  11. Vaja, doncs esperarem a l'octubre. No prenguis mal. I no deixis de passar pel "Metadona" de tant en tant ;D

    ResponElimina