divendres, 8 de juliol del 2011

Adéu d'Anna Grau a l'ARA

Anna Grau ha partit peres amb l'ARA. Ho ha explicat a l'E-noticies. (Què fotuts que estem si per assabentar-nos d'alguna cosa hem d'anar a parar a aquest, diguem-ne, diari web). M'uneixo al condol del club de fans per tan sensible pèrdua. Sense compartir alguns dels seus punts de vista, m'agradava llegir les seves contraportades dels dimarts a l'ARA, i seguiré subscrit als seu blog. He intentar rescatar unes quantes piulades meves al Twitter que m'acreditarien com a aspirant al club de fans a qui he donat el condol, però no les he pogut recuperar.

Tanmateix, us recomano llegir detingudament l'article que li han censurat (doc) a l'ARA. Us quedareu amb el dubte de si cap diari del món occidental li hauria publicat aquest escrit sobre "la negra sense orgull" amb qui va tenir una topada a l'autobús. (Potser canviant la paraula "negra" per "catalana" ho podria publicar sense problemes a qualsevol diari espanyol, però aquest no és el tema). Tan de bo hagués enviat aquest article a l'ABC: potser els lectors d'aquest diari ja no la podrien llegir, però els de l'ARA la seguiríem trobant els dimarts a la "Contra".

16 comentaris:

  1. jo l'havia llegit casualment, i no li trobava el què, més que res, que la forma que escriu em costa seguir-la. Però pel que explica em sap greu que hagi deixat d'escriure.

    ResponElimina
  2. Hola mai9. A part de tot, ara ha deixat Nova York i ha tornat a Madrid, on ja vivia abans.

    Perdona el canvi de tema, però no sé per què crec que tu em pots dir on puc comprar un reproductor DVD multizona a Barcelona. En saps res, d'això? Necessito veure DVD de les regions 1, 2 i 4. O, mínim, 2 i 4. Gràcies per endavant.

    ResponElimina
  3. home, i tant. Ara... això de comprar un DVD potser ja no cal, no? Si el vols per Sant Antoni (sepulveda amb muntaner) segurament el trobaràs, només has de dir això de multizona i no imagino que hagis de tenir problemes. Fins i tot si vas a qualsevol Cash Converters n'hauries de trobar que funcionin i bé de preu.

    Ara, jo no el compraria. Jo copiaria els dvds al disc dur i des d'allà els veus a la tele. No sé les particularitats del teu cas, però a priori diria que és millor adequar-lo per fer-ho bé, que no pas tenir els dvds i anar-los posant al lector per veure'ls. És bastant més pràctic tenir-ho tot a un disc dur i escollir què vols veure des d'allà.

    Aquest és el meu email per si vols concretar el cas: pesol@gmx.net

    ResponElimina
  4. i vaja, pobra noia. El pitjor de tot deu haver estat deixar Nova York per viure en aquest racó de món ple de portuguesos. Ara si que em sap greu, Grau.

    ResponElimina
  5. Això que "el lector català no ho entendria", no té preu.
    Suposo que té raó en moltes de les coses que addueix, la incomoditat que provoca el catalanisme no independentista, per exemple. També em crec les travetes i el boicot d'alguns.
    Ara bé, que els espanyols (ABC) la tractin millor que els catalans (AVUI/ARA)... Home, valorar-ho així és d'una ingenuïtat política i psicològica impròpia d'ella. Senpre que he anat per castellà, ho he vist: Què desitgen, allà? Acollir-nos tendrament en els seus braços. No fotem.

    ResponElimina
  6. He anat per Castella... Només em falta el sol al cap, a mi.

    ResponElimina
  7. Mai9, gràcies per la informació. No n'estic tan segur, que els DVD multizona es venguin amb la indicació que són multizona, i que els venedors ho sàpiguen. Potser al cluster de Rda Sant Antoni ho tenen més clar.

    Copiar-ho al disc dur: necessitaria un DVD Ripper. N'hi ha algun de franc que sigui bo? O de pagament però que segur que funcioni? Per altra banda, diu que calen 10-15 minuts per copiar un DVD al disc dur. Ara mateix no sé quants en tinc, però entre films i sèries en puc tenir 150. Són moltes hores d'esbudellar DVD i copiar-los al disc, sense oblidar que m'hauria de comprar un disc dur nou. Mmm...

    ResponElimina
  8. Lola, jo mateix signaria el teu comentari. Em puc creure les coses que diu de l'Avui i de l'ARA, i penso que és una pèrdua per als lectors el seu trencament amb l'ARA. Tot i així, no sé si la seva comparació amb el tracte rebut de l'ABC és ingenuïtat, miopia o fototàxia inconscient.

    ResponElimina
  9. Geo, jo faria servir algun d'aquest parell:

    http://fcportables.blogspot.com/2011/07/portable-dvdfab-v8103-qt-final.html

    http://fcportables.blogspot.com/2011/06/portable-dvd-ranger-3612-multilanguage.html

    Si que deu trigar 10 minuts a copiar-se al disc dur, i si en tens 150 doncs mira, tens tota una feina davant. Jo també tinc fotos familiars per escannejar.

    A l'hora de la veritat la frontera és el temps que et costarà accedir a la informació. I si no passés els DVDs al disc dur, et resultaran inaccessibles.

    Si el problema que tens ara és trobar el DVD multizona, imagina't més endavant.

    Els de St Antoni en tenien de DVDs multizona, i tots ho sabíem que n'eren. És que no passa res eh.

    Però ja et dic ara que comprar un reproductor de DVDs no és la solució que faria jo. Perquè tot el que tindràs és un trasto que per veure cada peli l'has de treure de la caixeta, posar-lo dins i etc etc. En canvi, tots els DVDs copiats a un disc dur és molt més pràctic. I si et costa 10 minuts copiar un DVD al disc dur, després copiar-lo entre disc durs et costarà dos minuts. Per això et dic que la frontera que tens és el temps que suposa tenir la peli en el plàstic rodonet, i el reproductor dvd multizona això no ho arregla.

    Si vols no dubtis en escriure'm un email eh ;)

    ResponElimina
  10. per cert, espero que hagis deixat enrere aquest hàbit de comprar DVDs... ;)

    ResponElimina
  11. Gràcies, mai9, ja estic provant el 2n dels programes que m'has dit. A veure que faig.

    ¿Creuràs que m'agrada anar mirant els lloms dels DVD a la llibreria, triar-ne un, obrir-lo i posar-lo al reproductor?

    ResponElimina
  12. i tant que m'ho crec. A mi m'agrada mirar les noies al metro. :)

    ResponElimina
  13. em sap greu, però no sé com va això de les paràfrasis, i això que ho he mirat a la viquipèdia.

    saps, animat per la participació, jo també estic provant els dos programes que t'he recomanat, i et podria dir que el dvd-ranger és més intuitiu i pràctic. Si tens en informàtica la mateixa habilitat que jo en les paràfrasis, te'l recomano :)

    ResponElimina
  14. Deixem estar les paràfrasis... Sí que te dic que el DVD-Ranger va molt bé. Gràcies!

    ResponElimina
  15. me n'alegro. :)

    (llàstima que no m'hagis enviat cap email :P )

    ResponElimina