dissabte, 29 de gener del 2011

Reagrupament es reagrupa

Com un electró excitat que torna ràpidament al seu estat fonamental, Reagrupament retorna a l'òrbita d'ERC: Reagrupament es reagrupa. Algú ho havia de dir.

Independentisme de dretes? Submarí de CiU? Autosubmarí d'ERC!

Quan un electró torna al seu estat fonamental emet un fotó, una quantitat discreta d'energia. En aquets cas l'emissió, força discreta, ha estat:

Suposo que no ho hem fet prou bé.

5 comentaris:

  1. jo contribueixo a l'explicació: el contingut polític que va crear Reagrupament (Carretero basicament) se'l va 'apropiar' Solidaritat, i els electors es van decantar per aquest i Reagrupament no ha sobreviscut.

    Que Solidaritat ha aconseguit vots que Reagrupament no hauria pogut aconseguir també m'ho crec. Però vaja, Carretero ja volia anar amb Laporta i aquest va preferir una altra cosa.

    I em sembla molt clar que Solidaritat s'ha volgut menjar Reagrupament. I ara volia menjar-se a ERC i no ha pogut, i Reagrupament prefereix anar amb ERC. Cosa que els serveix als dos per protegir-se de Solidaritat, que al meu entendre vol la independència pels mateixos motius que s'han fet el partit: per manar ells.

    ResponElimina
  2. Sr. mai9! Quant de temps! Gràcies per les teves explicacions. En aquest cas jo he agafat la lupa per resaltar un aspecte que em fa gràcia de la complexa realitat. Evidentment no pretenia explicar perquè ha passat, ni mostrar el que quedava fora del camp visual de la lupa.

    És evident que els personalismes han pesat molt i segueixen pesant en aquest camp, però no només els d'SI. S'ha vist que Laporta no vol ser el segon de ningú i Carretero no ho vol ser de Laporta. Per a mi ha quedat clar que ni Rcat ni SI s'han guanyat la confiança de l'electorat.

    En tot cas, i tornant al lema "Reagrupament es regarupa", va ser Carretero qui se'n va anar molt emprenyat d'ERC (i ara "hi torna" en certa manera), no Laporta ni López Tena.
    Salut, Sr. mai9!

    ResponElimina
  3. eps, que segueixo llegint-te constantment eh!

    el comentari era per explicar una mica què passava per sota, que amb la teva lupa quedava tot molt sorprenent ;)

    saps, el Carretero volia el Laporta de número u, i crec que el Laporta no ha volgut ni tenir un número dos que tingui els nassos de dir que no.

    Carretero pensava d'unes maneres, i a les primàries d'ERC no va guanyar (ell i els seus postulats). Ara sembla que els electors han tombat els postulats dels que es van quedar a ERC, i potser tots plegats veuen que han de fer-ho millor. I el problema és Solidaritat que està disposat a tot per menjar-se RCat i ERC.

    Si vols llegeix-te això que he posat al meu blog:

    http://mai9.net/blog/2011/01/pocs-reagrupats-poca-solidaritat/

    ResponElimina
  4. ah, i per explicar-ho bé: la intenció de Carretero amb Reagrupament és la de reagrupar-se. Allò del moviment transversal (etc), i volia anar amb el Laporta i amb la Nebrera i tothom, vaja. Tothom per fer certes coses (la indep, per exemple).

    Jo entenc que la intenció de Reagrupament és reagrupar-se. Així que no és gens sorprenent que passi.

    El que s'esperava és que tingués més suport a les eleccions (d'aquí el "Suposo que no ho hem fet prou bé"), però la intenció és la mateixa. I els motius són els mateixos.

    ResponElimina
  5. M'alegra seguir-te tenint de lector.

    Veig que ets un expert en Reagrupament and related topics. M'he precipitat dient que Carretero no volia ser segon de Laporta. Tens raó que Carretero volia captar Laporta i potser el volia de primer de llista. Però ¿vols dir que no ho volia fer estil PNB, és a dir, el candidat a Lehendakari no és qui mana al PNB, sinó el president del partit? Segurament això no devia convèncer en Laporta.

    D'altra banda, em va sorprendre que López Tena acceptés el lideratge de Laporta.

    ResponElimina