dissabte, 22 de gener del 2011

Miscel·lània tucsoniana

Ara que la congressista Gabrielle Giffords ja deu ser a Houston per al seu procés de rehabilitació aprofito per a celebrar la seva evolució positiva, malgrat la gravetat de les ferides i la incertesa del futur. Salut!

TUCSON, TUCSÓN PER ALS MEXICANS. Tucson va ser fundada com a població de la Nova Espanya el 1775, i "comprada" el 1853 pels EUA a un dels dolents per antonomàsia del segle XIX mexicà (Antonio López de Santa Anna). D'aquesta ciutat els mexicans encara en diuen Tucsón. L'etimologia del topònim és, tanmateix, prehispànica.

NOTABLE DANIEL HERNÁNDEZ. L'heroi hispà de Tucson ha resultat ser tot un personatge. Aquest ciutadà dels Estats Units té només 20 anys i feia cinc dies que treballava de becari de Ciències Polítiques (o d'estudiant/graduat en pràctiques: allà en diuen intern) a l'equip de la congressista Giffords. De fet, ja hi havia treballat abans. Enmig de la confusió generada per l'ametrallament Hernandez va atendre la congressista amb senzilles mesures que recordava d'un curset de socorrisme que va fer durant el batxillerat (!), segurament salvant la parlamentària de morir dessagnada o ofegada en la seva sang. En aquest vídeo ho expliquen i ell mateix ho conta (clicant a CC podeu activar la transcripció d'aùdio i la traducció -és un dir- de subtítols al català):



Aquest noi s'ha convertit als EUA en un heroi i en un exemple de civilitat: pel que va fer, per la serenitat amb què ho va fer, i segurament per la maduresa i les taules que ha mostrat davant de les càmeres (vegeu també l'altre vídeo més avall). I segurament perquè no només és un Mexican American notòriament integrat sinó també obertament gai. (Em temo que a Daniel Hernandez encara li ha faltat ser indocumentat!). Tot plegat fa que Hernandez representi, sobretot per als mitjans i votants liberals dels EUA, l'antítesi dels valors i la dialèctica del Tea Party.

Observeu, com deia, la maduresa i les taules que mostra Daniel Hernandez, aquest paio de 20 anys, en el seu discurs a Tucson, just abans de la intervenció d'Obama. Em sembla que l'espera tota una carrera política.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada