dissabte, 20 de gener del 2018

The Forrest Gump of (something)

Al món anglosaxó es refereixen a algú com a "The Forrest Gump of (something)" quan ha estat (per mèrits propis o no) en tots els esdeveniments importants d'alguna cosa, ja sigui una branca del coneixement, de l'economia, de la política, de l'esport... O d'algun país. Recordem que, de forma més aviat casual, Forrest Gump "inspira" els moviments pèlvics d'Elvis Presley, és rebut per Kennedy a la Casa Blanca, és un heroi de guerra al Vietnam condecorat personalment per LBJ, assisteix a una reunió dels Black Panthers, parla a la gran manifestació del Capitoli, o se'n va a jugar a ping-pong a la Xina com a part de la diplomàcia de Nixon.

Així, doncs, a The Washington Post poden dir que Monroe va ser el Forrest Gump dels presidents americans. La senadora demòcrata per Massachussets Elizabeth Warren pot dir que el Secretari del Tresor, Steve Mnuchin, és el Forrest Gump de la crisi financera. O, a The Atlantic, poden dir que Ev Williams és el Forrest Gump d'internet. En general, qualsevol persona pública pot ser el Forrest Gump d'alguna cosa.

Ho trobo bastant graciós. Qui és el Forrest Gump de la política catalana?

3 comentaris:

  1. hauria dhaver estat Pujol, pero lavaricia rompe el saco. Ara estaria be que fos la soraya.

    ResponElimina
  2. Més que Pujol, potser algú que sense ser president tant de temps hagi estat en tots els merders des de molt abans de la transició... No em ve ningú al cap. Segurament Giulio Andreotti va ser el Forrest Gump de la política italiana... La Soraya, no la descartem (#haha) però d'aquí uns anys...

    ResponElimina
  3. O sigui que sóc el Forest Gump de la catosfera, interessant.

    ResponElimina