dilluns, 12 de març del 2012

Tenir fills, "vida de parella" i forats negres

Aquest diumenge, Jordi Sacristán1 a ComRàdio s'esforçava perquè algun convidat o oient expliqués en directe l'impacte de tenir fills sobre la "vida de parella". Amb poc èxit, s'ha de dir. La gent parlava, sobretot, de la seva vivència individual o de la criança conjunta dels fills, però defugia descriure sense eufemismes el tsunami que pot representar l'arribada d'un infant en aquest concepte tan indefinit com "la vida de parella".

Aquesta manca de feedback de convidats i oients ens podria fer pensar que, per a la vida de parella, tenir un fill és com travessar l'horitzó d'esdeveniments d'un forat negre:
Un horitzó d'esdeveniments és una frontera en l'espai-temps per a un observador determinat, més enllà de la qual cap informació, llum inclosa, pot arribar-li.
La resposta implícita a cal Sacristán era: Tenir fills és meravellós. La parella? Bé, gràcies.

1 Sí, jo pecador, confesso que he pecat en plena Quaresma, sentint en Sacristán una estona. He fet penitència a la tarda, passejant per la platja del Somorrostro, on he realitzat la B.O. del dia, satisfent dotzenes de sol·licituds de turistes que em confiaven càndidament la seva càmera reflex digital de milions de megapíxels. Afortunadament per a tothom, no he sucumbit a la temptació de partir a córrer amb una càmera. He acabat la penitència fotent-me un cafè amb llet a la terrassa del Buenas Migas de la Barceloneta, a 3ºC sota zero i ràfegues de vent de gregal de 25 nusos. Parlant de nusos, veig que alguns turistes i locals anaven gairebé nusos nus per la Barceloneta, seguint el costum quebequès de despilotar-se quan la temperatura puja de -5ºC. Que tingueu una bona setmana.

2 comentaris:

  1. No he sentit el programa (ni sé de què va ni qui és el Sacristán), però trobo que ho expliques molt bé. I m'encanta el resum que en fas --la resposta implícita--, que diria que és el diu el 99% de la gent en aquests casos. És allò de les respostes de les enquestes...

    3º sota zero? Exagerat! Es nota que has viscut a Mèxic (i t'ho diu una fredolica a qui horroritza l'hivern, que consti).

    ResponElimina
  2. Potser aquesta resposta és la que el 99% procura no haver de dir mai. Però no parlo de mi, ha ha ha. Pel que fa als -3ºC, òbviament exagero, però cal reconèixer que aquella cantonada de Joan de Borbó (mare de Déu, Joan de Borbó) amb la platja de la Barceloneta atreu totes les ventades de la costa barcelonina...

    ResponElimina